donderdag 2 april 2015

Jaarverslag PEFO 2014

De volgende activiteiten konden worden uitgevoerd dankzij financiƫle ondersteuning van PEFO Nederland:

Voortzetten van onderwijs
16 jongeren konden hun onderwijs op verschillende niveaus voortzetten. 11 van hen doen voortgezet onderwijs, 5 doen beroepsonderwijs en 1 doet een universitaire opleiding. Ze zijn allemaal over gegaan naar de volgende klas, een van hen heeft haar opleiding afgerond.
In het bijzonder  wordt Akeno Martha genoemd. Zij heeft her niet makkelijk omdat ze in haar eentje voor haar jongere broers en zussen moet zorgen. Dankzij ondersteuning van PEFO is ze nu bezig met een opleiding tot elektricien.


Window of Hope op nieuwe scholen
Allereerst is het team van PEFO zelf getraind in de training 'Window of Hope' omdat er in 2014 veel nieuwe werknemers zijn gestart.
Op de scholen waar de training al liep, zijn ze actief verder gegaan met nieuwe groepen kinderen. Ook is de training voor het eerst gegeven aan de kinderen met een beperking op de school Walukuba West. In de nieuwsbrief van mei 2014  is over deze kinderen geschreven. In totaal hebben er 90 kinderen de training aan het eind van het schooljaar afgerond.
Window of Hope is een training in sociale vaardigheden, weerbaarheid en Aidspreventie. PEFO noemt dat de kinderen hebben geleerd over hun rechten, hoe ze (gezamenlijk) kleine en grote problemen kunnen oplossen en hoe ze voor zichzelf op kunnen komen.
Kinderen krijgen hun 'Window of Hope' certificaat

Training van oma's in inkomen genererende activiteiten
Dit jaar hebben er 60 oma's meegedaan in de training in het managen en goed laten lopen van kleine ondernemingen. Voorbeelden van deze kleine ondernemingen zijn het houden en verkopen van geiten, kippen en varkens en het maken en verkopen van handwerk (sierraden, manden etc.).
De oma's zijn ook kleine spaargroepen gestart. Met name het maken van het handwerk heeft hierdoor een enorme boost gekregen. PEFO is nu bezig om de oma's te helpen om een afzetmarkt te vinden voor de verkoop ervan. Het doel van de kleine ondernemingen is dat de oma's in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, en dat ze bijvoorbeeld het schoolgeld of een deel ervan, van hun kleinkinderen kunnen betalen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten