woensdag 4 juni 2014

PEFO 10 jaar: 20 huizen voor oma's en kleinkinderen


PEFO NEDERLAND – NIEUWSBRIEF 2 – Juni 2014

PEFO 10 jaar: ACTIE

20 huizen voor oma's
en hun kleinkinderen

Justine Ojambo, directeur en oprichter van PEFO schrijft ons in een persoonlijke brief:

Gedurende de 10 jaar dat PEFO werkzaam is in de dorpen waar de oma's met hun kleinkinderen wonen, hebben we geleerd dat er 1 ding is waar alle oma's tegen aan lopen. En dat is het feit dat ze in zeer bouwvallige huisjes wonen. Vanwege grote armoede zijn ze niet in staat om deze huisjes te onderhouden of iets nieuws te bouwen. Dit maakt het zorgen voor 4 of 5 kleinkinderen extra moeilijk. Sommige oma's vertellen dat ze, als het regent, buiten gaan slapen. Zo bang zijn ze dat hun huis instort. In februari 2014 is dit helaas ook gebeurd: de 4 jarige kleinzoon van een van de oma's overleed toen hij onder een deel van het huis werd bedolven tijdens een regenachtige nacht.
De slechte staat van de huizen heeft ook een slechte invloed op de schoolprestaties van de kinderen; tijdens het regenseizoen komen de kinderen zeer onregelmatig naar school. Bijvoorbeeld omdat ze 's nachts niet geslapen hebben, ziek zijn geworden of omdat hun schriften of uniforms nat zijn geworden.

Inmiddels heeft PEFO met behulp van donoren 230 duurzame huizen kunnen bouwen. Alle oma's en hun kleinkinderen die in een nieuw huis wonen, hebben een groot gevoel van eigenwaarde gekregen: ze hebben een thuis, ze mogen er zijn, ze horen erbij. Dit heeft hen veel positieve energie gegeven. Helaas zijn nog lang niet alle oma's die dat nodig hebben, voorzien van een huis.


Om te vieren dat PEFO 10 jaar bestaat, willen we een bijzondere gebeurtenis organiseren waarbij er 20 oma's een nieuw huis krijgen! PEFO heeft hiervoor $83.000 nodig. PEFO gaat dit doen door gebruik te maken van het Global Giving Platform (www.globalgiving.org). Om partner te worden van Global Giving moet PEFO eerst bewijzen dat het in staat is om binnen 1 maand $5.000 (€3.650) op te halen voor het huizenproject.  Daar hebben we jullie hulp voor nodig!

Justine Ojambo
Directeur van PEFO

Wat kan je doen

Vanaf 1 juni 2014 kun je op de site van Global Giving het project van PEFO vinden. Via Pay Pall of Credit Card kan je een bijdrage doneren. Hoe meer verschillende donoren, hoe beter (minstens  40), hoe meer geld er binnen gehaald wordt in de maand juni hoe beter! (minstens €3.650!) Als PEFO Nederland ondersteunen we deze actie van harte en zien we uit naar een mooi resultaat!


Pefo Nederland werkt samen met:
WorldGranny Adopteer een Geit Oskam V/F
Contact:
Stichting ter Ondersteuning van Pefo Uganda - PEFO Nederland
Stroyenborchdreef 231
3562 GX Utrecht
pefonederland@gmail.com
www.pefoug.org
http://pefo-nl.blogspot.nl
Bankreknr. (IBAN) NL71SNSB0967181127
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten