woensdag 7 oktober 2020


PEFO NEDERLAND – SEPTEMBER 2020

Geen honger dankzij Corona noodfonds!Dankzij de royale giften die zijn binnengekomen na de oproep voor het Corona Noodfonds in april, hebben de mensen voor wie PEFO werkt, nauwelijks honger hoeven te lijden.

Grootmoeder Lyaka Grace Ouma vertelt het volgende ‘vanwege de lockdown moest ik mijn handeltje in tweedehands kleren stopzetten. Net op de dag nadat we van een maaltijd per dag naar geen maaltijd per dag waren gegaan, en de 6 kinderen met lege magen wakker werden, kregen we van PEFO maismeel, bonen zout en zeep. Ik heb meteen een vuur aangemaakt en we hebben niet eens gewacht totdat het eten helemaal gaar was.‘

Aan 750 ouderen en 250 tienermoeders en hun (klein)kinderen zijn voedselpakketten uitgedeeld en hygiëne-artikelen. Ook zijn er medicijnen verstrekt aan de dichtstbijzijnde gezondheidscentra, speciaal voor deze kwetsbare mensen.

Helaas is Corona nog niet weg. De besmettingen nemen nog toe. Maar de lockdown is inmiddels opgeheven. Mensen hebben weer toegang tot hun akkertjes en de markten. Ze kunnen vooralsnog weer zelf voor hun voedsel en inkomen zorgen. De toekomst blijft echter onzeker.
 
U kunt nog steeds uw bijdrage
aan het noodfonds overmaken.

Voor €25,- is er genoeg eten voor een maand
voor een huishouden (oma en kleinkinderen).
 
U kunt een gift overmaken naar NL71SNSB0967181127
t.n.v. Pefo Nederland, onder vermelding van Noodfonds Corona.

  
Contact:
Stichting ter Ondersteuning van Pefo Uganda - PEFO Nederland
Rubicondreef 7
3561 JA Utrecht
pefonederland@gmail.com
www.pefoug.org
http://pefo-nl.blogspot.nl
Bankreknr. (IBAN) NL71SNSB0967181127
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten