zaterdag 9 maart 2013

Leuk nieuws: Oegandadag 2013 & komst van Justine Ojambo
Op 21 april 2013 wordt er weer een Oegandadag georganiseerd. Ook dit jaar is PEFO Nederland een van de organisatoren. De dag zal plaats vinden in de RAI in Amsterdam en het belooft een nog groter evenement te worden dan in 2011 in Den Haag. We hopen meer dan 1000 bezoekers te trekken! Op www.oegandadag.nl kun je je aanmelden voor de dag.
Natuurlijk zijn er op deze dag veel vrijwilligers nodig! Je kunt je opgeven als vrijwilliger voor een halve of hele dag bij ritaelverding@hotmail.com.

Als PEFO Nederland hebben we, mede vanwege deze dag,Justine Ojambo uitgenodigd om een maand naar Nederland te komen. Justine is de directeur van PEFO in Oeganda. Op de Oegandadag zal hij ook een van de sprekers zijn. En in de weken voor en na de Oegandadag zal hij rondreizen door het land, om te netwerken en aan fondsenwerving te doen voor PEFO. Ook zal hij veel oude vrienden en bekenden willen ontmoeten! We zoeken nog logeeradressen voor Justine. Je kunt je hiervoor opgeven via pefonederland@gmail.com.


Hier alvast meer informatie over de Oegandadag: 
Bij deze editie van de Oegandadag zal het bedrijfsleven nadrukkelijk betrokken worden. Afrika is hot, en Oeganda érg hot. Steeds meer bedrijven staan op het punt te investeren of zich te vestigen in Oeganda.
We willen laten zien dat ondanks de problemen in Oeganda er ook heel veel mogelijkheden en kansen liggen. En in deze economisch moeilijke tijden kan samenwerking en investeren ook vruchtbaar en voordelig zijn voor Nederlandse bedrijven en organisaties.

Doel 
Het centrale doel van de Oegandadag 2013 is om een platform te bieden aan mensen, bedrijven en organisaties om op een informele manier te netwerken, kennis te kunnen uitwisselen en een leuke dag te hebben. Een dag bedoeld voor iedereen: jong-oud, Oegandees-Nederlands, individuen-bedrijven-organisaties.

Informatiemarkt
 
Er zal een informatiemarkt gehouden worden waar allerlei organisaties die op welke manier dan ook actief zijn in of voor Oeganda, zich kunnen presenteren. Deze informatiemarkt zal doorlopend te bezoeken zijn, net als verschillende exposities van fotograven en kunstenaars. Een derde, doorlopende activiteit is het netwerkcafé waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor (informatie) uitwisseling en netwerken. Daarnaast staan er vaste activiteiten gepland, zoals presentaties, debatten en workshops.


Vijf pijlers
De Oegandadag richt zich dit jaar op vijf pijlers, te weten:
  1. Landbouw
  2. Rechten
  3. Duurzame energie
  4. Telecommunicatie/IT
  5. Onderwijs/kennisoverdracht/Talentontwikkeling
Deze vijf hoofdonderwerpen zullen naar voren komen in de verschillende presentaties en workshops, en de debatten waarin de verschillende betrokkenen rondom dit onderwerp met elkaar in gesprek kunnen gaan. Naast deze pijlers is er ook aandacht voor entertainment en reizen naar Oeganda.

Wij hebben erg veel zin in deze dag en hopen je daar te mogen begroeten! 
Pefo Nederland werkt samen met:
WorldGranny Adopteer een Geit Oskam V/F
Contact:
Stichting ter Ondersteuning van Pefo Uganda - PEFO Nederland
Stroyenborchdreef 231
3562 GX Utrecht
pefonederland@gmail.com
www.pefoug.org
http://pefo-nl.blogspot.nl
Bankreknr. 96.71.81.127
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten